خرید انواع درایر تبریدی
درایر تبریدی میکروپور
درایر تبریدی شارو کمپرسور
درایر تبریدی چیست؟
چندین روش برای جداسازی آب و رطوبت از هوای فشرده که در صنعت تولید میشود وجود دارد که استفاده از درایر تبریدی یکی از بهترین و مقرونبهصرفهترین روشها است. اگر
علت وجود رطوبت در هوای فشرده چیست؟
هوای تولید شده توسط کمپرسور حدود ۲۰ – ۳۰ درجه گرمتر از هوای محیط میباشد و هوای تولید شده در مخزن آرام آرام خنک میگردد و بخار هوا تبدیل به آب میگردد و مقدار قابل توجهی ذرات آب و روغن و ناخالصی های دیگر به همراه دارد. مخصوصا بخار آب که ممکن است داخل هوای فشرده متراکم شود و سپس وارد خط توزیع هوا گردد و موجب اکسیداسیون و خوردگی و تخریب جدی به تجهیزات خط تولید میشود که این رطوبت در دراز مدت باعث آسیب رسیدن به جک های پنوماتیکی و ماشین ها میگردد و برای جلوگیری باید از درایر تبریدی استفاده کرد.
درایرهای تبریدی نیاز مشتریان رو به خوبی پوشش داده و یکی از انتخاب های بسیاری از شرکت های معتبر میباشد. یکی از مهمترین ویژگی های درایر تبریدی در آسان بودن نصب و نگهداری دستگاه است. این مزیت به گونه ای است که دیگر نیازی به خرید میکروفیلتر نیست و فرد می تواند بدون کمک گرفتن از متخصص، خود به تنهایی نسبت به باز و بسته کردن قطعات یا تعویض آن ها اقدام نماید.
درایر تبریدی چه کاربردی دارد؟
– دستگاه درایر تبریدی با از بین بردن رطوبت و کاهش دمای هوای حاصله از کمپرسور موجب ورود هوای مناسب می شود.
– دستگاه درایر تبریدی دارای سیستم عملکرد بسیار ساده ای می باشد.
– این دستگاه ها به عنوان یک مبدل بین کمپرسور و قسمت ورودی هوا به سالن نصب می شوند و هوای وارد شده به سالن را تصفیه می کنند.
– برای تمامی دستگاه ها هوای دارای رطوبت به مانند سم می ماند. رطوبت هوا و ذرات آب موجود در آن باعث خورده شدن قطعات فلزی و کاهش طول عمر آن ها می شوند.
– از طرف دیگر در کارخانه های مواد غذایی و یا سردخانه ها ورود آب و رطوبت باعث فاسد شدن غذا ها و میوه ها می شود و به همین علت استفاده از دستگاه درایر تبریدی بسیار ضروری است.
– به طور کلی دستگاه درایر تبریدی در تمامی مکان هایی که از سیستم کمپرسور هوا برای تهویه هوا استفاده می کنند کاربردی است. اما به دلیل حساسیت در برخی مکان ها نیاز بیشتری برای نصب آن ها احساس می شود.
پارامتر های مهم در انتخاب این نوع درایر چیست؟
- ظرفیت و میزان دبی هوای تولید شده توسط کمپرسور
- دمای محیط و رطوبت موجود در اطراف کمپرسور
- دمای ورودی هوای فشرده شده توسط کمپرسور به داخل درایر
- فشار کاری کمپرسور
شرایط نصب:
- درایر تبریدی پس از کمپرسور نصب میشود؛ باتوجهبه این موضوع مهم است که کمپرسور را در یک فضای مسقف و بهدوراز گردوغبار و همچنین تابش نور خورشید قرار دهید سپس درایر را در نزدیکی کمپرسور جایگذاری کنید.
- درصورتیکه میخواهید راندمان سیستم بالا رود ظرفیت درایر را از ظرفیت کمپرسور ۲۰ درصد (حداقل) بیشتر در نظر بگیرید تا زمانی که دما افزایش یافت ظرفیت درایر نیز افزایش داشته و بتواند هوا را به نقطه شبنم برساند.
- به دمای محیطی که درایر قرار میگیرد نیز باید توجه کرد؛ دمای این محیط باید بین ۷ تا ۴۵ درجه بوده و همچنین مهم است که دمای هوای فشرده شد که به درایر وارد میشود کمتر از ۵۰ درج سانتیگراد باشد.
- زمان نصب به فاصله درایر توجه کنید؛ این فاصله نباید بیشتر از ۶۰ سانتیمتر باشد.
- دقت داشته باشید پایههای دستگاه باز نشود چراکه این پایهها نقش فونداسیون و لرزهگیر را دارد.
- برای کارایی بیشتر و همچنین طول عمر مفید از این دستگاه در مقابل سرمایش و گرمایش محیط محافظت کنید.
- زمان نصب با یک متخصص همکاری کنید یا اگر خودتان قصد نصب دارید مراحل ذکر شده در راهنما را بادقت انجام دهید و از صحت نصب اتصالات مطمئن شوید.
- زمان خرید تجهیزات به جنس انتخابی توجه کنید و از لولههای ضدزنگ یا PVC و متناسب با اتصالات خروجی استفاده کنید.
- در آخر به تله آبگیر توجه کنید؛ این مورد باید بین مخزن ذخیره هوای فشرده و درایر تبریدی نصب شود.
نکات نگه داری:
- کندانسور درایر تبریدی هفته ای دو تا سه بار به وسیله هوا با فشار مناسب نظافت انجام شود.
- از تغییر تنظیمات اولیه دستگاه بدون هماهنگی خودداری شود.
- درجه حرارت محیط کمپرسور خانه به طور مستمر کنترل گردد.
- میکروفیلتر استفاده شده در درایر تبریدی دارای ساعت کارکرد مجاز 6 ماه یا 5000 ساعت می باشد و توصیه می گردد بعد از این زمان سریعا به تعویض آن اقدام نمایید.
- برای اینکه مبدل درایر تبریدی دچار آبگرفتگی نگردد شیلنگ تخلیه چک کردد که تاخوردگی نداشته باشد.
آشنایی با نقطه شبنم یا DEW POINT در درایر تبریدی
به دما و فشار کاری مشخصی از بخار آب نقطه شبنم می گویند و در کمپرسور وقتی هوای فشرده شده خروجی به نقطه شبنم می رسد، بخار موجود در آن به صورت قطرات آب بر روی قطعات نمایان می گردد و غالبا باعث به وجود آمدن مشکلاتی در خطوط تولید می گردد.
برای حذف کامل رطوبت و جلوگیری از ورود آن به سیستم و تجهیزات پنوماتیکی از دستگاهی به اسم درایر تبریدی (خشک کن هوای کمپرسور) استفاده می شود. پیشنهاد ما برای حداکثر حذف رطوبت از هوای فشرده استفاده از درایر تبریدیمی باشد که جزو با کیفیت ترین تولید کنندگان درایر های تبریدی در جهان است.
اجزای درایر تبریدی
اجزای درایر تبریدی شامل کمپرسور (موتور) دستگاه، سیستم کنترلگر هوشمند، کندانسور مبدل، گاز، ولوها و کابین و فیلتر ها میباشد که در ادامه با بخشی از این اجزاء بیشتر آشنا میشویم.
همچنین اجزای درایر تبریدی شامل، کمپرسور درایر تبریدی، کندانسور (سیستم های دارای حرارت یا چگالنده دما که همان کندالس کردن ماده ای از حالت گاز به مایع است که به صورت سرد کردن صورت میگیرد)، مبدل گرمایی که وسیله ای است که انتقال انرژی گرمایی تحت چند سیال را در دمای مختلف فراهم می آورد (Heat Exchanger)، رسیور (Receiver)، لوله مویی و شیر گازی مبدل گرمایی (Heat Exchanges Expansion Valve) می گردد.
نحوه انتخاب سایز مناسب درایر تبریدی چیست؟
نخستین موردی که به هنگام انتخاب نمودن درایر تبریدی بایستی توجه کرد نسبت اندازهی درایر به ظرفیت کمپرسور میباشد و در صورتیکه درایری برای سیستمی انتخاب شود وکوچکتر از اندازه ی مورد نیاز ما باشد، بخاطر گرم شدن بیش از اندازه درایر، راندمان سیستم شدیدا کم میشود و عمل حذف کردن رطوبت بطور کامل انجام نمی گیرد. ازین رو میتوان نتیجهگیری نمود که اندازه درایر در راندمان رطوبتگیری دستگاه کمپرسورمی تواند نقش به سزایی داشته باشد.
جهت انتخاب نمودن بهترین اندازه ی درایر تبریدی مناسب با ظرفیت کمپرسور، مهمترین عامل که بایستی در نظر بگیرید ظرفیت تولید باد کمپرسور است و همینطور مواردی مثل دمای هوای ورودی و دمای محیط نیز در انتخاب درایرتبریدی موثر میباشد.